Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΚΡΕΚΑ

Φτιαγμένη από 100% καλοκαιρινές τομάτες της Μακεδονικής Γης, η τομάτα Γκρέκα συμπυκνώνει όλη τη φρεσκάδα και τα αρώματα του εύφορου Κάμπου Σερρών.

Ο καμπος μας

Ο Κάμπος Σερρών, ο τρίτος μεγαλύτερος κάμπος της Ελλάδας, καλλιεργεί κάθε χρόνο τις πιο νόστιμες τομάτες χάρη στο μικροκλίμα και την ιδιαίτερη μορφολογία του.

Ο ποταμός Στρυμόνας διασφαλίζει την επαρκή ύδρευση της περιοχής, γεγονός που κάνει τον κάμπο τόσο εύφορο.

Κάθε χρόνο επιλέγουμε τις κατάλληλες ποικιλίες τομάτας ανάλογα με τα προϊόντα που θέλουμε να παράγουμε και τις δυνατότητες του τόπου μας.


Οι ανθρωποι μας

Οι άνθρωποι της Γκρέκα είναι αυτοί οι οποίοι κάνουν το προϊόν τόσο μοναδικό. Χωρίς τη δική τους αγάπη, πείρα και φροντίδα τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο.

Εργάζονται με συνέπεια και αφοσίωση, διασφαλίζοντας ότι η πιο αυθεντική γεύση τομάτας φτάνει σε κάθε ελληνικό σπίτι, νοστιμίζοντας κάθε αγαπημένο φαγητό.


1

Προετοιμασια

Το ταξίδι της τομάτας Γκρέκα ξεκινά με την προετοιμασία του αγρού. Με όργωμα, φρεζάρισμα και λίπανση, οι άνθρωποι της Γκρέκα προετοιμάζουν το έδαφος για τη νέα σοδειά.

Παράλληλα, η κατάλληλη φροντίδα και τεχνογνωσία συντελούν στη δημιουργία των πιο λαχταριστών καρπών.

2

Επιλογη

Η γεωπονική υπηρεσία μας επιλέγει την ποικιλία αναλογιζόμενη τη μορφολογία του εδάφους και το μικροκλίμα της κάθε περιοχής.

Κάθε τομάτα διαφέρει σε μέγεθος, υφή και γεύση. Η Γκρέκα όμως, παράγει κάθε χρόνο τους πιο σαρκώδεις και γευστικούς καρπούς.

3

Φυτεια

Τα δενδρύλλια τομάτας φυτεύονται με όλες τις προδιαγραφές που ευνοούν την ομαλή ανάπτυξή τους. Πάντα με την κατάλληλη υποστήριξη των γεωπόνων και των παραγωγών της οικογένειας Γκρέκα.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην τήρηση των κατάλληλων αποστάσεων φύτευσης, λαμβάνοντας υπόψιν την ποικιλία και το έδαφος.

4

Φροντιδα

Η καλλιεργητική φροντίδα περιλαμβάνει λίπανση με θρεπτικά διαλύματα και πότισμα με στάγδην άρδευση. Παράλληλα, η γεωπονική υπηρεσία του εργοστασίου προσφέρει συνεχή επίβλεψη και τεχνική υποστήριξη.

Οι άνθρωποι της Γκρέκα πραγματοποιούν σε καθημερινή βάση όλα όσα χρειάζονται για να φτάνει στο τραπέζι σας η πιο λαχταριστή τομάτα.

5

Ωριμανση

Οι τομάτες μεγαλώνουν και ωριμάζουν, μέχρι να αποκτήσουν το χαρακτηριστικό βαθύ, κόκκινο χρώμα τους το οποίο σηματοδοτεί την ώρα της συγκομιδής. Ώριμη τομάτα είναι αυτή στην οποία η σάρκα παραμένει ακόμη σκληρή, διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σακχάρων και χαμηλή οξύτητα.

Η μορφολογία και το μικροκλίμα του Κάμπου Σερρών ευνοούν την ωρίμανση της τομάτας, κάνοντάς τη ζουμερή και γευστική, ιδανική για όλα τα αγαπημένα κοκκινιστά πιάτα.

6

Συγκομιδη

Πριν τη μεθωρίμανση, οι καρποί περισυλλέγονται. Η εκπαίδευση και η πολυετής εμπειρία των ανθρώπων της Γκρέκα δεν αφήνει περιθώριο λάθους στη συγκομιδή των καλύτερων μόνο τοματών.

Ο ιδανικός καιρός για τον Κάμπο Σερρών αρχίζει στα τέλη Αυγούστου, ενώ η διαδικασία ολοκληρώνεται περίπου στις αρχές του Σεπτεμβρίου.

7

Επεξεργασια

Εφόσον ολοκληρωθεί η συγκομιδή, οι τομάτες κατευθύνονται προς το εργοστάσιό μας. Πλένονται και απομακρύνονται όλοι οι ακατάλληλοι καρποί. Έπειτα οδηγούνται στις γραμμές παραγωγής.

Μέλημα της βιομηχανίας είναι να μην παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τη συγκομιδή μέχρι τη μεταποίηση.

8

Συσκευασια

Η τομάτα πρέπει να μεταποιηθεί εντός 24 ωρών από τη συγκομιδή της. Αυτό βοηθάει πολύ στο να διατηρηθεί η γεύση, το άρωμα, το χρώμα και η υφή προϊόντων.

Η κατάλληλη για επεξεργασία τομάτα, παίρνει την τελική της μορφή, αυτή των αγαπημένων προϊόντων Γκρέκα, που κάνουν κάθε φαγητό σας τόσο λαχταριστό!

ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣΨιλοκομμενες Τοματες
Δροσερές και εκλεκτές!
Πολτος Τοματας
Διπλή Συμπύκνωση, διπλή νοστιμια!
Τριφτη Τοματα
Ζουμερή και ακαταμάχητη!
Ελαφρα Συμπυκνωμενος Χυμος Τοματας
Η βάση για τέλειες σάλτσες!
Πολτος Τοματας
Διπλή Συμπύκνωση, διπλή νοστιμιά!
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΑΣ

Οι Σερραϊκές τομάτες είναι μια ποικιλία τομάτας που έχει ιδιαίτερα χαρακτηρηστικά;
Οι Σερραϊκές τομάτες καλλιεργούνται στον κάμπο των Σερρών. Επιλέγουμε τις καλύτερες ανάμεσα από πολλές ποικιλίες που έχουμε δοκιμάσει για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα στην ποιότητα των προϊόντων μας. Επίσης επιλέγουμε ποικιλίες με βάση τα προϊόντα που θέλουμε να παράγουμε.
Πώς χειρίζονται οι άνθρωποί μας στο εργοστάσιο την τομάτα Γκρέκα;
Όλοι οι χειρισμοί της τομάτας στο εργοστάσιο γίνονται με αυστηρά κριτήρια. Εκτός από την εκπαίδευση όμως δίδεται μια οδηγία στους εργαζομένους που δεν αποτυγχάνει ποτέ: να κρίνουν το προϊόν που βλέπουν μπροστά τους σαν να πρόκειται να το αγοράσουν και να το μαγειρέψουν οι ίδιοι. Την ώρα της δουλειάς δηλαδή να βλέπουν το προϊόν ως καταναλωτές, απορρίπτοντας κάτι που οι ίδιοι δε θα αγόραζαν.
Πώς ξέρουμε ότι έφτασε η στιγμή της συγκομιδής;
Όταν ο καρπός φθάσει στο βαθύ κόκκινο χρώμα και πριν ξεκινήσει η μεθωρίμασνη, τότε γνωρίζουμε ότι είναι έτοιμος προς συγκομιδή. Η γεύση είναι γλυκιά έως ελαφρώς υπόξινη ενώ ο καρπός παραμένει σκληρός εξωτερικά.
Πόσο καιρό πριν τη φύτευση ξεκινά η προετοιμασία;
Η προετοιμασία ξεκινάει πολύ πριν τη φύτευση. Αρχικά, η τεχνογνωσία των ειδικών μάς καθοδηγεί στην επιλογή της κατάλληλης ποικιλίας ντομάτας, πάντα με βάση τα προϊόντα που θέλουμε να παράγουμε. Στη συνέχεια, το έμπειρο προσωπικό μας προετοιμάζει τον αγρό μέσω οργώματος, φρεζαρίσματος και λίπανσης, ώστε να είναι έτοιμος να δεχτεί τον σπόρο της τομάτας.
×
1 / 8
2 / 8
3 / 8
4 / 8
5 / 8
6 / 8
7 / 8
8 / 8

Παραγωγή Τομάτας Γκρέκα - Γκρέκα