ΑΦΡΑΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ - Γκρέκα
ΑΦΡΑΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΑΦΡΑΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15'
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 25'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

 1 kg μοσχαρίσιο κιμά

 1 κρεμμύδι, τριμμένο

 1 καρότο, τριμμένο

 ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

 1 αυγό

 8 κ.σ. ελαιόλαδο

 6 κ.σ. ξίδι

 20 γρ νιφάδες βρώμης

 40 γρ τυρί τριμμένο

 1 κ.σ. ρίγανη

 ½ κ.γ. πάπρικα

 ½ κ.γ. δυόσμο αποξηραμένο

αλάτι (για παιδιά άνω του έτους)

πιπέρι



Για την κόκκινη σάλτσα

 400 γρ Polpa Τομάτα Γκρέκα

 ½ κ.γ. πάπρικα

 ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο

 1 κ.γ. δυόσμο

 ⅔ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

 ½ κ.γ. κανέλα

αλάτι (για παιδιά άνω του έτους)

πιπέρι


Εκτέλεση

Για τα κεφτεδάκια

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.

Στο μεγάλο ταψί του φούρνου απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί.

Σε ένα μεγάλο δοχείο ανάμειξης βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε με τα χέρια μας (φορώντας γάντια) πολύ καλά μέχρι να δέσουν τα υλικά.

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας και τα μεταφέρουμε στο ταψί.

Ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και μεταφέρουμε το ταψί.

Ψήνουμε για 20 λεπτά.

Για την κόκκινη σάλτσα

Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Βάζουμε και τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά και ανακατευούμε 1-2 λεπτά με μια ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε την ψίχα τομάτας και λίγο νερό (περίπου το 1/3 της κονσέρβας) και βράζουμε για λίγα λεπτά.

Τέλος, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και ανακατεύουμε απαλά για 1 λεπτό ακόμα.

Σερβίρουμε.



Καλή σας απόλαυση!

Η συνταγή είναι από την Ελένη Κατσούλη - Little Hands