ΑΡΑΚΑΣ ΛΑΔΕΡΟΣ - Γκρέκα
ΑΡΑΚΑΣ ΛΑΔΕΡΟΣ

ΑΡΑΚΑΣ ΛΑΔΕΡΟΣ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10'
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 40'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4

Υλικά

½ κιλό αρακάς

3 καρότα χοντροκομμένα

3 πατάτες χοντροκομμένες

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 κουτ. σούπας τοματοπολτός Γκρέκα

1 φλ. ελαιόλαδο

1 ματσάκι άνηθο

Αλάτι

Πιπέρι


Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν αλλά να μην πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Προστείθεται ο τοματοπολτός, με ένα φλιτζανάκι νερό. Τέλος, ρίχνουμε νερό, όσο χρειάζεται για να μισοσκεπαστούν τα λαχανικά. Βράζουμε για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα καρότα και οι πατάτες, Τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον ψιλοκομμένο άνηθο και βράζουμε για ακόμη 5-10 λεπτά.