ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ - Γκρέκα

ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ


Υλικά

1 μπούτι αρνάκι γάλακτος
8 πατάτες
4 πράσα
2 κλαδάκια φρέσκο δενδρολίβανο
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πολτό τομάτα Γκρέκα
½ ποτήρι νερό
½ συσκευασία ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτα Γκρέκα
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Αφού πλύνουμε το μπουτάκι και το αλατίσουμε το βάζουμε μέσα στη γάστρα. Σε ένα μπολ κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τα πράσα χοντρές ροδέλες αφού τα καθαρίσουμε πρώτα. Ανακατεύουμε τον πολτό τομάτας με το νερό και τον συμπυκνωμένο χυμό τομάτας και προσθέτουμε στα λαχανικά μας. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε το αρνί με το ζουμί από τις πατάτες και τα πράσα, τα τοποθετούμε κυκλικά από το κρέας και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το δενδρολίβανο. Σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 2 ώρες και άλλη μία ώρα περίπου στους 150.

Η συνταγή είναι από την Εύα Παρακεντάκη