ΦΑΣΟΛΙΑ ΧΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ - Γκρέκα
ΦΑΣΟΛΙΑ ΧΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ

ΦΑΣΟΛΙΑ ΧΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10'
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 90'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 5

Υλικά

1/2 κιλό φασόλια χάντρες (κατεψυγμένες)

1 κουτάκι ψιλοκομμένες τομάτες Γκρέκα

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1/2 ματσάκι μαϊντανό

1 πιπεριά κέρατο

1 κρεμμύδι

1/2 φλιτζάνι γλυκό κρασί

1 κ.γ. δυόσμος

Αλάτι

3 πατάτες


Εκτέλεση

Σε μία βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι μας. Αφού μαραθεί, ρίχνουμε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες.

Μετά από 3-4 λεπτά τσιγάρισμα σβήνουμε με το γλυκό κρασί και ρίχνουμε τα φασόλια μας. Ανακατεύουμε και αφήνουμε 2-3 λεπτά να πάρουν βράση όλα μαζί.

Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες Γκρέκα και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Μαγειρεύουμε για μία ώρα σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας σταδιακά 1 λίτρο περίπου ζωμό λαχανικών.

Δένουμε τη σάλτσα μας σε μέτρια φωτιά. Αλατίζουμε στο τελευταίο πεντάλεπτο.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό.



Η συνταγή είναι από την Εύα Παρακεντάκη