ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ - Γκρέκα
ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20'
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 45'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 6

Υλικά

500 γρ. λαζάνια

800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

2 κρεμμύδια

2 καρότα

2 σκ.σκόρδο

300 γρ. τοματοπολτός Γκρέκα

1 φλ. κόκκινο κρασί

1 κ.γ. θυμάρι

4 κ.σ. ελαιόλαδο

200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

2 κ.σ. φρυγανιά

αλάτι, πιπέρι

για τη μπεσαμέλ:

100 γρ. αλεύρι

100 γρ. βούτυρο

1 λ. γάλα

αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, σε χοντρά κυβάκια το καρότο.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι με το καρότο.

Προσθέτουμε τον κιμά και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να ασπρίσει, ανακατεύοντας και διαλύοντας τον συνέχεια.

Σβήνουμε με το κρασί και μετά από 1' προστίθεται ο τοματοπολτός Γκρέκα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.

Αφήνουμε τον κιμά να βράσει με τη σάλτσα ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά.

Για τη μπεσαμέλ ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και όταν αρχίσει να καίει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα και συνέχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να πήξει αρκετά.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ελάχιστο ζεστό νερό και το αφαιρούμε από τη φωτιά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο.

Ζεματίζουμε τα λαζάνια για ένα λεπτό σε νερό που βράζει.

Βουτυρώνουμε το σκεύος που θα τα βάλουμε.

Απλώνουμε κάτω μιά μεγάλη κ.σ. μπεσαμέλ και 2-3 κ.σ. νερό.

Βάζουμε μιά σειρά λαζάνια, χωρίς κενά.

Μοιράζουμε επάνω τον μισό κιμά με τη σάλτσα του και ξανα απλώνουμε λαζάνια, μπεσαμέλ με παρμεζάνα επαναλαμβάνουμε και με τελευταία στρώση από λαζάνια και τέλος μιά στρώση μπεσαμέλ.

Ρίχνουμε από πάνω τριμμένη φρυγανιά και το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 40'-45'.

Για τα πρώτα 15’ σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο.

Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει και μετά κόβουμε.

Καλή Απόλαυση!