1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, κομμένο
400γρ ψιλοκομμένες τομάτες Γκρέκα
1 γεμάτη κ.γ. καστανή ζάχαρη
λίγα κλωνάρια θυμάρι, τα φύλλα ξεχωρισμένα
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
4 φιλέτα μπακαλιάρου
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι. Τηγανίζουμε για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες, τη ζάχαρη, το θυμάρι και τη σάλτσα σόγιας, ανακατεύουμε και βράζουμε. Σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε το ψάρι στη σάλτσα. Καλύπτουμε και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να 'σπάει' η σάρκα του ψαριού εύκολα. Σερβίρουμε με συνοδεία ψητής ή βραστής πατάτας.
Η συνταγή είναι από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο