ΡΟΖ AU GRATIN ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ - Γκρέκα
ΡΟΖ AU GRATIN ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ

ΡΟΖ AU GRATIN ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15'
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 40'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 8

Υλικά

Υλικά για το κοτόπουλο

4 κ.σ ελαιόλαδο

1 στήθος κοτόπουλο

1 κ.γ. μπαχάρι

½ κ.γ. αλάτι

1 κ.σ. πολτό Τομάτας Γκρέκα



Υλικά για την μπεσαμέλ

2 κ.σ. βούτυρο

1 ξερό κρεμμύδι

2 κ.σ. αλεύρι

500 γρ. γάλα

½ κ.γ. μοσχοκάρυδο

½ κ.γ. μπαχάρι

1 κ.γ. αλάτι

1 κουτί ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό Τομάτας Γκρέκα



Άλλα υλικά

1 πακέτο κοραλάκι ζυμαρικό

½ κιλό κίτρινα τυριά ανάμεικτα


Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε άφθονο νερό και τα φτάνουμε στο 50% του ψησίματος τους.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε το στήθος κοτόπουλου αφού πρώτα το έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια.

Ρίχνουμε μπαχάρι και αλάτι και στη συνέχει μία κουταλιά της σούπας πολτό Τομάτας Γκρέκα.

Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα αλλά κρατάμε την ίδια κατσαρόλα με τα υπολείμματα της τομάτας και του ελαιόλαδου.

Προσθέτουμε το βούτυρο, το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε, στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και ανακατεύουμε.

Βάζουμε τον ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό Τομάτας Γκρέκα, αλάτι, μπαχάρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το ½ των τυριών και το κοτόπουλο και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ, όπου και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο τυρί.

Ψήνουμε στους 200 σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.



Καλή σας απόλαυση!



Η συνταγή είναι από την Εύα Παρακεντάκη