ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ - Γκρέκα
ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ

ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10'
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 120'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 6

Υλικά

1 κιλό χταπόδι

500 γρ. κοφτό μακαρονάκι

2 κρεμμύδια

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

4 φύλλα δάφνης

250 γρ. ψιλοκομμένες τομάτες Γκρέκα

¾ του ποτηριού ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά το χταπόδι μας και κόβουμε σε κομμάτια.

Παίρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα και τοποθετούμε το χταπόδι μαζί με το μισό ελαιόλαδο και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια.

Ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί, τις ψιλοκομμένες τομάτες, τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό.

Αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά μέχρι το χταπόδι να μαλακώσει.

Συμπληρώνουμε με νερό και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Μόλις το φαγητό κοχλάσει, ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι να βράσει και ανακατεύουμε.

Καλή όρεξη.