ΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ - Γκρέκα
ΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ

ΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10'
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 20'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 6

Υλικά

2 κ.σ. βούτυρο, ανάλατο

1 μέτριο κρεμμύδι, τεμαχισμένο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

½ κ.γ. χοντρό αλάτι

¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο

4 φλ. (900 γρ.) ζωμό λαχανικών

800 γρ. τριφτή τομάτα Γκρέκα

½ φλ. κρέμα γάλακτος

2 φύλλα δάφνης

400 γρ. φρέσκα τορτελίνια με τυρί

½ φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα + επιπλέον για γαρνίρισμα

παρμεζάνα τριμμένη για γαρνίρισμα


Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και μαγειρεύουμε για 6 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ξύδι, την τριφτή τομάτα Γκρέκα, τον ζωμό, την κρέμα γάλακτος, τα φύλλα δάφνης και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα τορτελίνια και σιγοβράζουμε για 5 περίπου λεπτά ακόμη, μέχρι να μαγειρευτούν.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης, προσθέτουμε το βασιλικό και ανακατεύουμε.

Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ, γαρνίρουμε με παρμεζάνα και βασιλικό και σερβίρουμε.



Καλή σας απόλαυση!



Η συνταγή είναι από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο