ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΑΚΙ - Γκρέκα
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΑΚΙ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΑΚΙ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10'
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 40'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτα

3 κ.σ. κρεμώδες τυρί

5 κ.σ. ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτας Γκρέκα

3 φέτες καπνιστή γαλοπούλα

4 κ.σ. μοτσαρέλα

2 κ.σ. άνηθο



Για την επάλειψη

1 αυγό

2 κ.σ. κουκουνάρι

2 κ.σ. σουσάμι


Εκτέλεση

Σε ένα ταψί που έχουμε απλώσει λαδόκολλα τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας.

Το κόβουμε σε σχήμα δέντρου και απλώνουμε πάνω τον χυμό τομάτας Γκρέκα.

Στη συνέχεια απλώνουμε όλα τα υλικά και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας.

Κόβουμε το φύλλο όπως και το από κάτω και στο φύλλο που περισσεύει με ένα κουπάτ σχηματίζουμε αστεράκια.

Χαράζουμε τα κλωνάρια του δέντρου και τα στρίβουμε.

Αλείφουμε τη σφολιάτα με το αυγό και πασπαλίζουμε σουσάμι και κουκουνάρια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με αέρα για 20 λεπτά.



Καλή σας απόλαυση!



Η συνταγή είναι από την Εύα Παρακεντάκη