½ κιλό αρακάς
3 καρότα χοντροκομμένα
3 πατάτες χοντροκομμένες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κουτ. σούπας τοματοπολτός Γκρέκα
1 φλ. ελαιόλαδο
1 ματσάκι άνηθο
Αλάτι
Πιπέρι
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν αλλά να μην πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Προστείθεται ο τοματοπολτός, με ένα φλιτζανάκι νερό. Τέλος, ρίχνουμε νερό, όσο χρειάζεται για να μισοσκεπαστούν τα λαχανικά. Βράζουμε για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα καρότα και οι πατάτες, Τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον ψιλοκομμένο άνηθο και βράζουμε για ακόμη 5-10 λεπτά.