ΑΥΓΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ - Γκρέκα
ΑΥΓΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ  ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

ΑΥΓΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5'
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 30'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 2

Υλικά

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κόκκινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και τεμαχισμένη

2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες ή ψιλοκομμένες

800 γρ. ψιλοκομμένες τομάτες Γκρέκα

1 κ.σ. τοματοπολτός Γκρέκα

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

100 γρ. πικάντικο  χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε φέτες

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

4 μεσαία αυγά

φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, που μπαίνει στο φούρνο.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε την πιπεριά, το σκόρδο, την πάπρικα και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη.

Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες, τον τοματοπολτό και το πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να δένει.

Προσθέτουμε τις ελιές και ανακατεύουμε.

Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

Χρησιμοποιώντας την πίσω πλευρά ενός κουταλιού κάνουμε 4 τρύπες στο μείγμα και στη συνέχεια σπάμε και ρίχνουμε τα 4 αυγά στις τρύπες.

Μεταφέρουμε το τηγάνι στο προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αυγά αλλά ο κρόκος να είναι ρευστός.

Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Καλή σας απόλαυση!

Η συνταγή είναι από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο