ΓΛΥΚΟΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΤΣΑΤΝΕΪ ΝΤΟΜΑΤΑΣ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10'
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 35'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 6

Υλικά

800 γρ. ψιλοκομμένη τομάτα ΓΚΡΕΚΑ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λειωμένη
1 πιπεριά (τσίλι) καυτερή ψιλοκομμένη (κόκκινη ή πράσινη)
200 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
200 γρ. ζάχαρη
30 γρ. κάπαρη ξεβγαλμένη
30 γρ. αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
3-4 κλωνάρια φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το λάδι σε μεγάλο βαθύ τηγάνι και ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν σε 4-5 λεπτά.

2. Προσθέτετε τη ψιλοκομμένη τομάτα Γκρέκα και ανακατεύετε καλά να αναμιχθούν. Ρίχνετε το ξίδι και τη ζάχαρη και αφήνετε το μίγμα να σιγοβράσει για περίπου μισή ώρα, μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.

3. Το τσάτνεϊ θα πρέπει σ' αυτό το σημείο να έχει την πυκνότητα της μαρμελάδας. Προσθέτετε την κάπαρη, το αγγουράκι και ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο. Το αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να το σερβίρετε.

Σερβίρισμα:
Ταιριάζει ως συνοδευτικό με τυριά και αλλαντικά αλλά συνδυάζεται εξαιρετικά και με ψητά κρεατικά και πουλερικά. Ιδανικό για μπάρμπεκιου, hot dogs και μπέργκερς.

Η συνταγή είναι από το Cucina di Caruso