ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ - Γκρέκα
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30'
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 60'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 6

Υλικά

Για το ρολό:

1/2 κιλό κιµά µοσχάρι ή ανάµικτο µε αρνί

2 κρεµµύδια ξερά

3 φέτες ξερό ψωµί

4 σκελίδες σκόρδο

1/2 µατσάκι µαϊντανό

2 αυγά

µοσχοκάρυδο

λίγο κρασί

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι



Για τη σάλτσα:

400-500 γραµ. τριφτή τομάτα Γκρέκα

4 σκελίδες σκόρδο

ελαιόλαδο

ρίγανη

δυόσµο

αλάτι

πιπέρι


Εκτέλεση

Για τη σάλτσα:

Τσιγαρίζουµε το σκόρδο.

Το αφαιρούµε από την κατσαρόλα και ρίχνουµε µέσα την τριφτή τομάτα, τη ρίγανη, το δυόσµο, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό και αφήνουµε τη σάλτσα µας να σιγοβράσει µέχρι να δέσει.



Για το ρολό:

Μουλιάζουμε το ψωμί σε ένα μπολ με νερό και λίγο κρασί.

Σε µια λεκανίτσα βάζουµε τον κιµά, ψιλοκοµµένα τα κρεµµύδια, σκόρδα, µαϊντανό, το µοσχοκάρυδο, 2-3 κουταλιές της σούπας λάδι, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και τα ζυµώνουµε καλά.

Σε ένα ορθογώνιο ταψί βάζουµε ένα αντικολλητικό χαρτί και λαδώνουµε.

Απλώνουµε πάνω τον κιµά, απλώνουµε πάνω του τη µισή ποσότητα από τη σάλτσα που φτιάξαµε και προσεκτικά σηκώνουµε από τη µία άκρη τη λαδόκολλα και βοηθάµε το κιµά να τυλιχτεί ρολό.

Λαδώνουµε και το ταψί και ψήνουµε το ρολό µας για µία ώρα στους 175 βαθµούς και µετά απλώνουµε πάνω του και την υπόλοιπη σάλτσα και το ψήνουµε για άλλη µισή ώρα.

Καλή σας απόλαυση!