1/2 κιλό φασόλια χάντρες (κατεψυγμένες)
1 κουτάκι ψιλοκομμένες τομάτες Γκρέκα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 πιπεριά κέρατο
1 κρεμμύδι
1/2 φλιτζάνι γλυκό κρασί
1 κ.γ. δυόσμος
Αλάτι
3 πατάτες
Σε μία βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι μας. Αφού μαραθεί, ρίχνουμε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες.
Μετά από 3-4 λεπτά τσιγάρισμα σβήνουμε με το γλυκό κρασί και ρίχνουμε τα φασόλια μας. Ανακατεύουμε και αφήνουμε 2-3 λεπτά να πάρουν βράση όλα μαζί.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες Γκρέκα και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Μαγειρεύουμε για μία ώρα σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας σταδιακά 1 λίτρο περίπου ζωμό λαχανικών.
Δένουμε τη σάλτσα μας σε μέτρια φωτιά. Αλατίζουμε στο τελευταίο πεντάλεπτο.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό.
Η συνταγή είναι από την Εύα Παρακεντάκη