ΦΑΒΑ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΜΑΤΑ - Γκρέκα
ΦΑΒΑ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΜΑΤΑ

ΦΑΒΑ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΜΑΤΑ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15'
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 60'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 5

Υλικά

½ κιλό φάβα βρασμένη

2-3 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα

1 συσκευασία ψιλοκομμένες τομάτες Γκρέκα

2 φύλλα δάφνης

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

κύμινο

αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Καθαρίζετε και ξεπλένετε τη φάβα. Τη βάζετε σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε τόσο νερό όσο χρειάζεται να τη σκεπάζει τουλάχιστον 2 δάχτυλα.

Τη βάζετε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά για να μην πιάσει στην κατσαρόλα και ξαφρίζοντάς την όταν χρειάζεται. Συμπληρώνετε νερό όποτε είναι απαραίτητο. Αλατίζετε προς το τέλος.

Η φάβα είναι έτοιμη όταν γίνει σαν λείος πουρές με ελάχιστο νερό. Την αφήνετε εκτός φωτιάς να πιει όλο το νερό και να κρυώσει.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες τομάτες στα σοταρισμένα κρεμμύδια μαζί με τα δαφνόφυλλα και το κύμινο. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 20 λεπτά.

Ρίχνετε τη βρασμένη φάβα στη σάλτσα τομάτας και την αφήνετε να πάρει μαζί της μια δυο βράσεις.



Καλή σας απόλαυση!