ΦΡΕΣΚΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΜΑΤΑΣ - Γκρέκα
ΦΡΕΣΚΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΜΑΤΑΣ

ΦΡΕΣΚΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΜΑΤΑΣ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15'
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 90'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4

Υλικά

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

800 γρ. Φασολάκια φρέσκα

2 κ.σ. πολτός τομάτας Γκρέκα

500 γρ. χυμός τομάτας Γκρέκα

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

3 καρότα σε ροδέλες

1 πιπεριά φλωρίνης σε κυβάκια

3 πατάτες σε ροδέλες

Μαϊντανό, δυόσμο

Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη

1/3 κούπας ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο έπειτα προσθέτουμε την πιπεριά φλωρίνης κι ανακατεύουμε.

Σειρά έχουν οι πατάτες και ο πολτός τομάτας που τα σοτάρουμε πολύ καλά να καραμελώσουν.

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και τη ζάχαρη.

Ακολουθούν τα φασολάκια, ο χυμός τομάτας και τα μυρωδικά.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 1 - 1½ ώρα.

Αν χρειάζεται προσθέτουμε ζεστό νεράκι.

Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμάκι και φέτα!

Καλή σας απόλαυση!

Η συνταγή είναι από τη Δήμητρα Γκριτζά - Miss Mimi Foodie