400 γραμ. γαρίδες καθαρισμένες
200 γραμ. κριθαράκι μέτριο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1⁄2 ψιλοκομμένες τομάτες Γκρέκα
2 κουτ. γλ. τοματοπολτό Γκρέκα
1 πρέζα ζάχαρη
1 κούπα ελαιόλαδο
11⁄2 λίτρο νερό
Κανέλα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις γαρίδες.
Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί σοτάρουμε τις γαρίδες για 1' - 2'.
Με μια τρυπητή κουτάλα, τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 3' - 4', μέχρι να γυαλίσουν.
Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες, τον τοματοπολτό Γκρέκα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, το νερό και όταν πάρουν βράση, ρίχνουμε το κριθαράκι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 12' - 15' περίπου.
Δύο με τρία λεπτά πριν το τέλος, ρίχνουμε στο τηγάνι τις γαρίδες, την κανέλα κι ανακατεύουμε ελαφρά. Όταν απορροφήσει υγρά του, το αποσύρουμε και σερβίρουμε.
Καλή σας απόλαυση!