ΓΑΡΙΔΕΣ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ


Υλικά

400 γραμ. γαρίδες καθαρισμένες
200 γραμ. κριθαράκι μέτριο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1⁄2 Ψιλοκομμένες τομάτες ΓΚΡΕΚΑ
2 κουτ. γλ. Πολτό τομάτας ΓΚΡΕΚΑ
1 πρέζα ζάχαρη
1 κούπα ελαιόλαδο
11⁄2 λίτρο νερό
κανέλα
αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις γαρίδες.

Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και όταν
ζεσταθεί σοτάρουμε τις γαρίδες για 1' - 2'.

Με μια τρυπητή κουτάλα, τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο λάδι ,ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 3' - 4', μέχρι να γυαλίσουν.

Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες, τον πολτό τομάτας ΓΚΡΕΚΑ, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, το νερό και όταν πάρουν βράση, ρίχνουμε το κριθαράκι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 12' - 15' περίπου.

Δύο με τρία λεπτά πριν το τέλος, ρίχνουμε στο τηγάνι τις γαρίδες, την κανέλα, κι ανακατεύουμε ελαφρά.

Όταν απορροφήσει υγρά του, το αποσύρουμε και σερβίρουμε.