16-18 γεμιστά 6 ντομάτες (μαλακές)
1 κρεμμύδι
Λίγο πράσο
2 καρότα
500 γρ. ρύζι καρολίνα
Ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτας Γκρέκα
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Άνηθος ψιλοκομμένος
Δυόσμος
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Λίγη φρυγανιά τριμμένη (προαιρετικά) Ελάχιστη ζάχαρη
Αφού πλύνουμε τα λαχανικά τα αδειάζουμε, κρατάμε τον χυμό από τις τομάτες και τα τοποθετούμε στο ταψί.
Στις τομάτες βάζουμε λίγη ζάχαρη (ό,τι ζάχαρη προτιμάτε).
Καθαρίζουμε τα καρότα, το κρεμμύδι και αυτά τα τρίβουμε στο μπλέντερ.
Ψιλοκόβουμε μαϊντανό και άνηθο.
Σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το πράσο και αφήνουμε να σοταριστούν.
Έπειτα βάζουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το ρύζι συνεχίζοντας το ανακάτεμα, τους χυμούς τομάτας ( χυμός από το άδειασμα και ο ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτας), τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
Αν οι τομάτες είναι ξινές βάζουμε ελάχιστη ζάχαρη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C πάνω κάτω.
Συμπληρώνουμε 1-1.5 λίτρο νερό και ανακατεύουμε συχνά γιατί μπορεί να κολλήσει το ρύζι.
Μόλις "πιει" το νερό κατεβάζουμε από τη φωτιά αφήνουμε λίγο να κρυώσει και γεμίζουμε τα λαχανικά.
Ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και φρυγανιά και προσθέτουμε λίγο νερό στον πάτο του ταψιού και τοποθετούμε στο φούρνο.
Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 20-30 λεπτα ανάλογα το φούρνο.
Καλή σας όρεξη!