ΓΕΜΙΣΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20'
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 90'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 7

Υλικά

16-18 γεμιστά
6 ντομάτες (μαλακές)
1 κρεμμύδι
Λίγο πράσο
2 καρότα
500 γρ. Ρύζι Καρολίνα
TOMATO ΓΚΡΕΚΑ Ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτας
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Άνηθο ψιλοκομμένο
Δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Λίγη φρυγανιά τριμμένη (προαιρετικά)
Ελάχιστη ζάχαρη

Εκτέλεση

Αφού πλύνουμε τα λαχανικά τα αδειάζουμε, κρατάμε το χυμό από τις ντομάτες και τα τοποθετούμε στο ταψί. Στις ντομάτες βάζουμε λίγη ζάχαρη (ότι ζάχαρη προτιμάτε).

Καθαρίζουμε τα καρότα, το κρεμμύδι και αυτά τα τρίβουμε στο μπλέντερ.

Ψιλοκόβουμε μαϊντανό και άνηθο.

Σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το πράσο και αφήνουμε να σοταριστούν. Έπειτα βάζουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το ρύζι συνεχίζοντας το ανακάτεμα, τους χυμούς ντομάτας (από το άδειασμα και τον ΓΚΡΕΚΑ ελαφρά συμπυκνωμένο), το μαϊντανό τον άνηθο το δυόσμο αλάτι και πιπέρι. Αν οι ντομάτες είναι ξινές βάζουμε ελάχιστη ζάχαρη και ελάχιστο πολτό τομάτας ΓΚΡΕΚΑ)

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C πάνω κάτω.

Συμπληρώνουμε 1-1.5 λίτρο νερό και ανακατεύουμε συχνά γιατί μπορεί να κολλήσει το ρύζι. Μόλις "πιεί" το νερό κατεβάζουμε από τη φωτιά αφήνουμε λίγο να κρυώσει και γεμίζουμε τα λαχανικά.

Ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και φρυγανιά και προσθέτουμε λίγο νερό στον πάτο του ταψιού. Και τοποθετούμε στο φούρνο. Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 20-30λεπτα ανάλογα το φούρνο.