ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΠΛΑΚΙ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10'
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 120'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 6

Υλικά

1/2 κιλό άσπροι γίγαντες
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο
3 κλωναράκια σέλινο
400 γρ. Τριφτή τομάτα ΓΚΡΕΚΑ
1 κ.σ. τοματοπολτό ΓΚΡΕΚΑ
5 κλωναράκια μαϊντανό
1/2 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κούπα ελαιόλαδο
πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
αλάτι
ρίγανη

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τους γίγαντες σε νερό.

Το πρωί τους στραγγίζουμε και τους ξανα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό, τους βράζουμε σε μέτρια φωτία μέχρι να μαλακώσουν.

Παίρνουμε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε ελάχιστο ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε μέσα την τριφτή τομάτα, το καρότο σε κύβους, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά μας.

Στραγγίζουμε καλά τους γίγαντες και τους ρίχνουμε στην σάλτσα μας. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Σε ένα πήλινο ή πυρέξ σκεύος ρίχνουμε το φαγητό μας. Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.

Σε προθερμασμένο φούρνο, ψήνουμε στους 190 βαθμούς σε αέρα για περίπου 1 με ½ ώρα.


Καλή όρεξη!