1 κιλο κιμά
1 κρεμμύδι
1 φλ. ρύζι καρολίνα
1/3 φλ. ελαιόλαδο
500 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτα Γκρέκα
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 ματσάκι μαϊντανό
1 κουτ. φρέσκο δυόσμο
Αλάτι, πιπέρι
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον κιμά μαζί με το ρύζι και το κρεμμύδι αφού το έχουμε περάσει στον τρίφτη.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
Ρίχνουμε δύο κουταλιές ελαιόλαδο, μισό φλιτζάνι χλιαρό νερό, αλάτι και πιπέρι.
Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τα γιουβαρλάκια σε μπαλίτσες.
Στη συνέχεια, παίρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ακολουθεί ο συμπυκνωμένος χυμός τομάτας.
Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι,πιπέρι και μιση κουταλιά του γλυκού ζάχαρη, και μόλις πάρει μια βράση, ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια.
Ρίχνουμε ζεστό νερό μέχρι να καλύψουμε τα γιουβαρλάκια και μαγειρεύουμε για 1 ώρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια με αρκετή σάλτσα.
Μπορούμε να τα συνοδέψουμε με ρύζι, τυρί φέτα ή φρέσκο ψωμί.
Καλή Απόλαυση!