ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΑΛΑ ΓΚΡΕΚΑ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10'
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 40'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 5

Υλικά

1.200 γρ. μοσχάρι κομματάκια
500 γρ. κριθαράκι
½ φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο
2 κλωνάρια μαϊντανό
2 κουτ. σούπας πολτός τομάτας ΓΚΡΕΚΑ
½ ποτήρι κόκκινο κρασί
1 πρέζα ζάχαρη
1 ξύλο κανέλλας
3 - 4 κόκκους μπαχάρι
αλάτι ,πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το μοσχάρι, το κόβουμε σε ομοιόμορφα κομμάτια, το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας να πάρει χρώμα και να θωρακιστεί.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα, το καρότο και ανακατεύουμε μέχρι να χρυσαφήσουν.

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον τοματοπολτό, το μαϊντανό, το ξύλο κανέλλας, το μπαχάρι και χλιαρό νερό που να το σκεπάζει.

Αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για μια μιση ώρα με σκεπασμένη κατσαρόλα.

Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντάς καλά. Ύστερα, το αδειάζουμε σε ένα ταψί.

Στη συνέχεια αφαιρούμε από την κατσαρόλα τα λαχανικά και περιχύνουμε με τη σάλτσα από το κρέας το κριθαράκι, μέχρι να το καλύψει το υγρό.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά ωστόσο θέλουμε να μείνουν από πάνω βάζουμε τα κομμάτια απ' το μοσχάρι μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για 30 λεπτά.

Ενδιάμεσα ανακατεύουμε μια φορά και αν χρειαστεί κι άλλο νερό προσθέτουμε.

Όταν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο το αφήνουμε πέντε λεπτά να τραβήξει τα υγρά και σερβίρουμε.


Καλή όρεξη