ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΝΙΑ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΥΡΑΣ - Γκρέκα
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΝΙΑ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΥΡΑΣ

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΝΙΑ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΥΡΑΣ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15'
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 60'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4

Υλικά

500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

1 μεγάλο κρεμμύδι

Λίγο δυόσμο

1/2 κ.γλ. κουρκουμάς

1 αυγό

80 γρ. τριμμένη φρυγανιά

50 ml ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα:

1 κουτάκι μπύρα

1 κουτί ψιλοκομμένες τομάτες ΓΚΡΕΚΑ

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κουτ.σούπας μέλι

2 κουτ.σούπας λεμόνι

3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Για τη σάλτσα:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.

Ρίχνουμε την μπύρα, τις ψιλοκομμένες τομάτες, το μέλι, το λεμόνι και αλατοπίπερο.

Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Για τους κεφτέδες:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C και καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψί.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.

Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους βάζουμε στο ταψί.

Ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Όταν είναι έτοιμοι βγάζουμε από τον φούρνο και τους αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.

Ανακατεύουμε απαλά να καλυφθούν από τη σάλτσα και σερβίρουμε με ρυζάκι ή πατάτες!

Καλή σας όρεξη!