ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΑΓΟΥΛΑ - Γκρέκα
ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΑΓΟΥΛΑ

ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΑΓΟΥΛΑ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20'
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 190'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 6

Υλικά

1 1/2 κιλό μοσχαρίσια μάγουλα καθαρισμένα

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 καρότο

2 κ.σ. σέλερι

1 κρεμμύδι ξερό

½ κ.γ. μοσχοκάρυδο

1 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο

1 δαφνόφυλλο

1 πιπεράκι τσίλι

1 αστεροειδή γλυκάνισο

1 κ.σ. τοματοπολτό  Γκέκα

1 κουτάκι τριφτή τομάτα Γκρέκα

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

1 κ.σ. αλάτι

Πιπέρι


Εκτέλεση

Σε μία βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.

Προσθέτουμε τα μάγουλα κομμένα σε μερίδες και τσιγαρίζουμε.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και ανακατεύουμε να τσιγαριστούν όλα μαζί.

Προσθέτουμε τον πολτό τομάτας και τα μπαχαρικά μας και σβήνουμε με κρασί.

Αδειάζουμε ένα κουτάκι τριφτή τομάτα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί για να σκεπαστούν τα μάγουλα.

Όταν όλα πάρουν βράση, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για 2 με 2 ½ ώρες περίπου, μέχρι τα μάγουλα να λιώσουν.



Καλή σας όρεξη!



Η συνταγή είναι από την Εύα Παρακεντάκη