Κοκκινιστό Κοτόπουλο στην Κατσαρόλα - Γκρέκα
Κοκκινιστό Κοτόπουλο στην Κατσαρόλα

Κοκκινιστό Κοτόπουλο στην Κατσαρόλα


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15'
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 90'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 6

Υλικά

1 κοτόπουλο κομμένο στα 6

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη στη μέση

1 Ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτας Γκρέκα Passata 

1 κ.σ. Τοματοπολτός Γκρέκα

1 κ.σ. ζάχαρης

Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση

1 ξυλάκι κανέλας

Ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με την πετσούλα προς τα κάτω και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, καθώς και όλα τα μπαχαρικά (αλάτι, πιπέρι και κανέλα).

Αν θέλουμε, σβήνουμε με λίγο κρασί και αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τοματοχυμό. Ανακατεύουμε καλά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 1 έως 1½ ώρα, μέχρι το κοτόπουλο να είναι τρυφερό.

Σερβίρουμε με ζυμαρικά ή πιλάφι!



Η συνταγή είναι από την missmimifoodie