1/2 κοτόπουλο
250 γρ. χυλοπίτες
25 ml. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 ξυλάκι κανέλας
Ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτας Γκρέκα
1 φύλλο δάφνης
25 ml κόκκινο κρασί
Αλάτι
Παίρνουμε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή ένταση και βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι σοτάροντας το για λίγα λεπτά και συνεχίζουμε με το σκόρδο για άλλο ένα λεπτό, σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προστίθεται το φύλλο δάφνης, η κανέλα, ο ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτας, ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε με νερό ζεστό μέχρι να έχει σχεδόν σκεπαστεί το κρέας.
Χαμηλώνουμε ελάχιστα την φωτιά, μισο-σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 40 λεπτα.
Όταν δούμε ότι το κοτόπουλο έχει σχεδόν ετοιμαστεί, το μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο μπολ και το σκεπάζουμε για να διατηρηθεί ζεστό.
Αφαιρούμε τη δάφνη και την κανέλα και βάζουμε στην κατσαρόλα τις χυλοπίτες.
Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό και τις αφήνουμε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για περίπου 10 λεπτά.
Μπορούμε να σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.
Καλή Απόλαυση!