ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΣΟΦΙΓΑΔΟ - Γκρέκα
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΣΟΦΙΓΑΔΟ

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΣΟΦΙΓΑΔΟ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15'
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 45'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4

Υλικά

1 κουνουπίδι μεσαίου μεγέθους, σπασμένο σε μπουκέτα

2 μεσαία κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2-3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

70 ml. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά

1 λεμόνι, τον χυμό

2 κ.γ. ζάχαρη

400 γρ. ψιλοκομμένες τομάτες Γκρέκα

3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες τομάτες, αλάτι, πιπέρι, το λεμόνι και το μαϊντανό και τα ανακατεύετε καλά.

Στη συνέχεια βάζετε τα μπουκέτα από το κουνουπίδι σταδιακά, βυθίζοντας το καθένα στη σάλτσα για να πάρει χρώμα.

Προσθέτετε ελάχιστο βραστό νερό (50 ml. είναι αρκετά) και είστε έτοιμοι να μεταφέρετε το φαγητό στο φούρνο.

Ψήνετε το φαγητό για 45’ στους 180°C με αέρα.



Καλή σας απόλαυση!



Η συνταγή είναι από τον Cucina Caruso