ΚΡΥΑ ΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ ΓΚΑΣΠΑΤΣΟ - Γκρέκα
ΚΡΥΑ ΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ ΓΚΑΣΠΑΤΣΟ

ΚΡΥΑ ΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ ΓΚΑΣΠΑΤΣΟ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15'
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 175'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4

Υλικά

5 τομάτες μέτριες, ώριμες

1 κ.σ. πολτός τομάτας Γκρέκα

6-7 τοματίνια

1 πιπεριά πράσινη + επιπλέον ψιλοκομμένη, για γαρνιτούρα

1 πιπεριά κόκκινη + επιπλέον ψιλοκομμένη, για γαρνιτούρα

½ αγγούρι ξεφλουδισμένο + ½ ψιλοκομμένο για γαρνιτούρα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

3-4 φύλλα βασιλικού + επιπλέον για γαρνιτούρα

1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ξύδι

αλάτι

πιπέρι

3 κ.σ. ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά και κόβουμε σε κομμάτια τις τομάτες, τα τοματίνια, τις πιπεριές και το αγγούρι.

Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ τις τομάτες, τον πολτό τομάτας, την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά, το αγγούρι, το σκόρδο, τα φύλλα βασιλικού, το κρεμμύδι, το ξύδι, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνουν πουρές.

Όσο χτυπάμε, προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, εφόσον επιθυμούμε.

Αν θέλουμε τη σούπα μας πιο αραιή, προσθέτουμε λίγο παγωμένο νερό.

Αδειάζουμε τη σούπα σε μπολ, το οποίο σκεπάζουμε με καπάκι, και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες.

Γαρνίρουμε με το ψιλοκομμένο αγγούρι, πιπεριές, φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.



Καλή σας απόλαυση!



Η συνταγή είναι από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο