ΛΑΖΑΝΙΑ ΤΟΜΑΤΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ - Γκρέκα
ΛΑΖΑΝΙΑ ΤΟΜΑΤΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

ΛΑΖΑΝΙΑ ΤΟΜΑΤΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20'
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 60'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 9

Υλικά

5 σκελίδες σκόρδου

5 κ.σ. ελαιόλαδο

450 γρ. τυρί cottage

½ κούπα τυρί κρέμα

¼ κούπα τριμμένη παρμεζάνα

2 ½ κ.γ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο

½ κ.γ. κόκκινο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

1 μεγάλο αυγό

700 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτας Γκρέκα

12 ζυμαρικά λαζάνια, μαγειρεμένα

120 γρ. ψιλοκομμένο προσούτο

100 γρ. τυρί μοτσαρέλα, ψιλοκομμένο


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.

Στο μούλτι προσθέτουμε τις σκελίδες του σκόρδου και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το τυρί cottage και πολτοποιούμε για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, 2 κ.σ.παρμεζάνα, τον βασιλικό, το πιπέρι και το αυγό. Πολτοποιούμε το μίγμα μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.

Σε ένα βουτυρωμένο ταψί 33x22 απλώνουμε 1/2 κούπα ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας. Απλώνουμε 3 ζυμαρικά λαζάνια και από πάνω προσθέστε 1 κούπα από το μίγμα τυριών, 1/3 κούπας prosciutto και 3/4 κούπας ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές. Η τελευταία στρώση πρέπει να είναι με ζυμαρικά λαζάνια.

Απλώνουμε τον υπολειπόμενο ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας και πασπαλίζουμε με 3 κ.σ. τυρί παρμεζάνα και την mozzarella.

Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε τα λαζάνια για 45 λεπτά στους 190°. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 15 λεπτά.

Αφήνουμε τα λαζάνια να κρυώσουν 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.



Καλή σας απόλαυση!



Η συνταγή είναι από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο