5 σκελίδες σκόρδου
5 κ.σ. ελαιόλαδο
450 γρ. τυρί cottage
½ κούπα τυρί κρέμα
¼ κούπα τριμμένη παρμεζάνα
2 ½ κ.γ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
½ κ.γ. κόκκινο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
1 μεγάλο αυγό
700 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτας Γκρέκα
12 ζυμαρικά λαζάνια, μαγειρεμένα
120 γρ. ψιλοκομμένο προσούτο
100 γρ. τυρί μοτσαρέλα, ψιλοκομμένο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
Στο μούλτι προσθέτουμε τις σκελίδες του σκόρδου και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το τυρί cottage και πολτοποιούμε για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, 2 κ.σ.παρμεζάνα, τον βασιλικό, το πιπέρι και το αυγό. Πολτοποιούμε το μίγμα μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.
Σε ένα βουτυρωμένο ταψί 33x22 απλώνουμε 1/2 κούπα ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας. Απλώνουμε 3 ζυμαρικά λαζάνια και από πάνω προσθέστε 1 κούπα από το μίγμα τυριών, 1/3 κούπας prosciutto και 3/4 κούπας ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές. Η τελευταία στρώση πρέπει να είναι με ζυμαρικά λαζάνια.
Απλώνουμε τον υπολειπόμενο ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας και πασπαλίζουμε με 3 κ.σ. τυρί παρμεζάνα και την mozzarella.
Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε τα λαζάνια για 45 λεπτά στους 190°. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 15 λεπτά.
Αφήνουμε τα λαζάνια να κρυώσουν 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Καλή σας απόλαυση!
Η συνταγή είναι από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο