LUMACONI ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΡΙΚΟΤΑ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΜΑΤΑΣ - Γκρέκα
LUMACONI ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΡΙΚΟΤΑ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΜΑΤΑΣ

LUMACONI ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΡΙΚΟΤΑ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΜΑΤΑΣ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30'
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 50'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 3

Υλικά

250 γρ. Ζυμαρικά Lumaconi

250 γρ. Ricotta ή Ανθότυρο

180 γρ. φρέσκο ψιλοκομμένο σπανάκι

800 γρ. ψίχα τομάτας Polpa Γκρέκα (+60ml. νερό)

60 γρ. παρμεζάνα

50 γρ. βούτυρο

2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα 4

Φύλλα φρέσκου βασιλικού


Εκτέλεση

Ετοιμάστε τη γέμιση:

Βάλτε το σπανάκι με λίγο αλάτι σε ένα σουρωτήρι να βγάλει τα πολλά νερά του για 30’.  Ξεβγάλτε, στίψτε και ψιλοκόψτε.  Ανακατέψτε με τη ρικότα και τη μισή παρμεζάνα σε ένα μπολ.

Βράστε τα ζυμαρικά:

Βράστε τα Lumaconi για 10’ (-2’ απ το κανονικό χρόνο), σουρώστε και αφήστε να κρυώσουν λίγο.

Ετοιμάστε τη σάλτσα τομάτας:

Σε κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο να λιώσει και ρίξτε το σκόρδο να σοταριστεί για 2 λεπτά, ίσα-ίσα να πάρει χρώμα.

Συμπληρώστε με τη λεπτοτριμμένη ψίχα τομάτας Polpa και 4 φύλλα βασιλικού, ανακατέψτε, αλατοπιπερώστε και σβήστε το μάτι μετά από 2 λεπτά.  

Προσθέστε 60-80 μλ. νερό μαζί με τη σάλτσα τομάτας, γιατί είναι ήδη δεμένη και τα ζυμαρικά θα χρειαστούν λίγη επιπλέον υγρασία στο ψήσιμο.

Γεμίστε και ψήστε τα ζυμαρικά:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C με αέρα

Σε ένα ταψί, απλώστε τη μισή σάλτσα τομάτας και τοποθετήστε τα Lumaconi στο ταψί, γεμίζοντας πριν το καθένα με μια κουταλιά γλυκού από το μίγμα σπανακιού και τυριών.

Συμπληρώστε με την υπόλοιπη μισή σάλτσα και πασπαλίστε τα Lumaconi με την υπόλοιπη παρμεζάνα από πάνω.

Βάλτε στο φούρνο, σε μεσαίο ράφι στους 180°C με αέρα, για 25’.



Καλή σας απόλαυση! 

Η συνταγή είναι από τον Δημήτρη Παπαζυμουρή - Cucina Caruso