ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ - Γκρέκα
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15'
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 60'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4

Υλικά

Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο 

4 κρεμμύδια 

2 καρότα

1 πιπεριά Φλωρίνης 

1 ποτήρι κρασιού λάδι

1/2 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί

Ελάχιστη κανέλα και γαρίφαλο, τριμμένα

4 κουταλιές της σούπας Polpa Τομάτα Γκρέκα

Μακαρόνια Νο 6


Εκτέλεση

Πολτοποιούμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και την πιπεριά.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λαδι να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε τον κιμά. Ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί ο κιμάς να μην έχει κομμάτια και τσιγαρίζουμε μέχρι να εξατμιστουν τα υγρά του.

Προσθέτουμε τα πολτοποιημενα λαχανικά και ανακατευουμε μέχρι να εξατμιστουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το κρασί και ανακατευουμε μέχρι να εξατμιστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, προσθέτουμε νερό να καλυφθεί ο κιμάς και να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά.

Αφού σιγοβράσει ο κιμάς προσθέτουμε τέσσερις κουταλιές της σούπας ψίχα τομάτας Polpa, συμπληρωνουμε λίγο νεράκι να συνεχίσει ο βρασμός του φαγητού και τέλος προσθέτουμε ελάχιστη κανέλα και γαρίφαλο.

Μόλις εξατμιστουν τα υγρά και δέσει η σάλτσα το φαγητό είναι έτοιμο. Τέλος βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Καλή σας όρεξη!

Η συνταγή είναι από τη mamastories.gr