ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΡΑΓΟΥ - Γκρέκα
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΡΑΓΟΥ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΡΑΓΟΥ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20'
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 120'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 6

Υλικά

1 ½ κιλό μανιτάρια διάφορα (πορτομπέλο-λευκά-πλευρώτους)

1 φλιτζάνι ξερά άγρια μανιτάρια του δάσους

1 καρότο

2 κ.σ. σέλερι

1 ξερό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 κ.γ. μπαχάρι

1 κ.σ. ξερή ρίγανη

1 ξυλαράκι κανέλας

2 κλαράκια δεντρολίβανο φρέσκο

2 κλαράκια ρίγανη φρέσκια

3 κλαράκια σέλινο φρέσκο

1 κ.σ. πολτό τομάτας Γκρέκα

1 κουτάκι ψιλοκομμένες τομάτες Γκρέκα

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 ποτήρι κόκκινο κρασί


Εκτέλεση

Σε μία γάστρα βάζουμε τα μανιτάρια, τις ψιλοκομμένες τομάτες, τον τοματοπολτό και όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύουμε να βραχούν όλα τα μανιτάρια.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα φρέσκα μυρωδικά.

Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στο φούρνο αέρα, πάνω κάτω στους 200 για 1 1/2 ώρα.



Καλή σας απόλαυση!



Η συνταγή είναι από την Εύα Παρακεντάκη