Μελιτζάνες με Τομάτα Γκρέκα &Τυρια| Τομάτα Γκρέκα - Γκρέκα
Μελιτζάνες με Τομάτα Γκρέκα &Τυρια| Τομάτα Γκρέκα

Μελιτζάνες με Τομάτα Γκρέκα &Τυρια| Τομάτα Γκρέκα


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 25'
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 40'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4

Υλικά

2 μεγάλες μελιτζάνες

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

1 συσκευασία Passata ΓΚΡΕΚΑ

150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

1 μπάλα φρέσκια μοτσαρέλα

Αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη

Φύλλα βασιλικού

Ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα — χωρίς να ξεροψηθούν.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τη σκελίδα σκόρδο. Προσθέτουμε τη ντομάτα Passata ΓΚΡΕΚΑ, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγη ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά.

Σε πυρέξ στρώνουμε στη βάση λίγη από τη σάλτσα. Από πάνω τοποθετούμε μία στρώση από τις ψημένες μελιτζάνες και πασπαλίζουμε με μέρος από τα τριμμένα τυριά. Συνεχίζουμε εναλλάξ με σάλτσα, μελιτζάνες και τυριά, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Περιχύνουμε το φαγητό με την υπόλοιπη σάλτσα και καλύπτουμε την επιφάνεια με όλα τα υπόλοιπα τυριά, ώστε να σχηματιστεί ωραία κρούστα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-30 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνεια.