ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟΣ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ - Γκρέκα
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟΣ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟΣ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10'
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 20'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4

Υλικά

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, κομμένο

400 γρ. ψιλοκομμένες τομάτες Γκρέκα

1 γεμάτη κ.γ. καστανή ζάχαρη

λίγα κλωνάρια θυμάρι, τα φύλλα ξεχωρισμένα

1 κ.σ. σάλτσα σόγιας

4 φιλέτα μπακαλιάρου


Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι.

Τηγανίζουμε για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες, τη ζάχαρη, το θυμάρι και τη σάλτσα σόγιας, ανακατεύουμε και βράζουμε.

Σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε το ψάρι στη σάλτσα.

Καλύπτουμε και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να 'σπάει' η σάρκα του ψαριού εύκολα.

Σερβίρουμε με συνοδεία ψητής ή βραστής πατάτας.



Η συνταγή είναι από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο