1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, κομμένο
400 γρ. ψιλοκομμένες τομάτες Γκρέκα
1 γεμάτη κ.γ. καστανή ζάχαρη
λίγα κλωνάρια θυμάρι, τα φύλλα ξεχωρισμένα
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
4 φιλέτα μπακαλιάρου
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι.
Τηγανίζουμε για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες, τη ζάχαρη, το θυμάρι και τη σάλτσα σόγιας, ανακατεύουμε και βράζουμε.
Σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε το ψάρι στη σάλτσα.
Καλύπτουμε και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να 'σπάει' η σάρκα του ψαριού εύκολα.
Σερβίρουμε με συνοδεία ψητής ή βραστής πατάτας.
Η συνταγή είναι από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο