ΜΠΑΜΙΕΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10'
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 60'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 2

Υλικά

1 κιλό μπάμιες
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
1 κουτί ψιλοκομμένες τομάτες ΓΚΡΕΚΑ
1 κ. σ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας ΓΚΡΕΚΑ

Εκτέλεση

Βάζουμε τις μπάμιες στο φούρνο για 15-20 λεπτά στο γκριλ με σκοπό να βγάλουν τα υγρά τους.

Όση ώρα έχουμε τις μπάμιες στο φούρνο, σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι το οποίο έχουμε κόψει ροδέλες και τις σκελίδες σκόρδο και αυτές κομμένες σε ροδέλες.

Μόλις σοταριστούν ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες ΓΚΡΕΚΑ αφού πρώτα το έχουμε περάσει από το μούλτι και νερό να γίνουν πιο σαλτσα. Προσθέτουμε και μια κουταλιά πελτέ να είναι πιο κόκκινη η σάλτσα και νερό.

Μόλις η σάλτσα δέσει, τη ρίχνουμε πάνω από τις μπάμιες που έχουμε στον φούρνο, προσθέτουμε όσο νερό πάρει και τις βάζουμε στον αέρα για μισή ώρα στους 180.