ΜΥΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10'
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 35'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4

Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι
1 κλ. μύδια φρέσκα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κ.σ ελαιόλαδο
3 κ.σ Ψιλοκομμένες τομάτες ΓΚΡΕΚΑ
1 κ.σ Τοματοπολτό ΓΚΡΕΚΑ
1 1/2 φλ. τσαγιού νερό
1 σφηνάκι ούζο
αλάτι,
Πιπέρι
μαϊντανός φρεσκοκομμένος

Εκτέλεση

Αχνίζουμε τα μύδια, πετάμε όσα μένουν κλειστά κρατάμε μόνο όσα έχουν ανοίξει. Τα καθαρίζουμε από το κέλυφος και κρατάμε τη σάρκα. 

Σοτάρουμε τα μύδια στο ελαιόλαδο μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες Γκρέκα , τον τοματοπολτό ΓΚΡΕΚΑ το νερό, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά ρίχνουμε το ούζο, αφήνουμε ελάχιστα ακόμη το φαγητό στη φωτιά ανακατεύοντας και αποσύρουμε την κατσαρόλα.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους, σουρώνουμε και σερβίρουμε μαζί με την κόκκινη σάλτσα με τα μύδια πασπαλίζοντας με λίγο φρέσκο μαϊντανό.