ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10'
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 30'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 2

Υλικά

500 γρ ντομάτες χοντροκομμένες
1 κρεμμύδι μέτριο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γλ. Πολτό τομάτας ΓΚΡΕΚΑ
1/2 κούπας ζωμό λαχανικών
1 κ.σ. ελαιόλαδο
50 μλ κόκκινο κρασί
1/2 κ.γλ. ζάχαρη
αλάτι πιπέρι κατά προτίμηση

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε στην κατσαρόλα (σε μέτρια φωτιά) για περίπου 10΄ και προσθέτουμε τις χοντροκομμένες ντομάτες, τον πολτό τομάτας ΓΚΡΕΚΑ, τη ζάχαρη και το κρασί. Ανακατεύουμε καλά και μισοκλείνουμε το καπάκι (μην μας χυθεί) και αφήνουμε να βράσει για άλλα 10'.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και το ζωμό λαχανικών και το αφήνουμε να βράσει χωρίς καπάκι αυτήν τη φορά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τελείως οι ντομάτες. Ζωμό λαχανικών εφόσον χρησιμοποιούμε, ρίχνουμε 1 κύβο λαχανικών σε νερό, οπότε δεν βάζουμε αλάτι.

Μόλις η σούπα είναι έτοιμη χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ κατευθείαν στην κατσαρόλα και αν θέλουμε την περνάμε από σίτα για να φύγουν σπόρια, φλούδες κλπ. Σερβίρουμε ως έχει ή με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι ή με κρουτόν ή με φλούδες παρμεζάνας.