Νηστίσιμη Μπολονέζ με Μανιτάρια - Γκρέκα
Νηστίσιμη Μπολονέζ με Μανιτάρια

Νηστίσιμη Μπολονέζ με Μανιτάρια


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10'
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 30'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4

Υλικά

500 γρ. λευκά μανιτάρια

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 πιπεριά Φλωρίνης

½ πιπεριά πορτοκαλί

1 καρότο

1 συσκευασία Polpa @tomatagreka

1 κ.σ. πελτές ντομάτας @tomatagreka

½ κούπα ελαιόλαδ

¼ ποτηριού λευκό κρασί

1 κ.γ. ζάχαρη

Αλάτι & πιπέρι

⅓ κ.γ. κανέλα

¼ κ.γ. μπαχάρι

¼ κ.γ. μείγμα μπαχαρικών με πάπρικα

Ψιλοκομμένος μαϊντανός για το σερβίρισμα

1 πακέτο ζυμαρικά της επιλογής σας


Εκτέλεση


  1. Τοποθετούμε όλα τα λαχανικά στον πολυκόφτη και τα ψιλοκόβουμε μέχρι να αποκτήσουν την υφή κιμά.

  2. Σε φαρδύ τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι μέχρι να πάρουν χρώμα.

  3. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά.

  4. Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε καλά και μετά από 1-2 λεπτά σβήνουμε με το κρασί.

  5. Προσθέτουμε την Polpa, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη.

  6. Σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

  7. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

  8. Σερβίρουμε τη μπολονέζ πάνω από τα ζυμαρικά ή τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών για πιο χυλωμένη υφή.

  9. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.