1 κιλό πατάτες Baby
1 μανταρίνι
1 μικρό πορτοκάλι
1 λεμόνι
2 κλαδάκια ρίγανη φρέσκια ή 1/2 κ.γ. ξερή
2 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο ή 1/3 κ.γ ξερό
1 κ.σ. τοματοπολτό Γκρέκα
1 ποτήρι νερό
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι χοντρό θαλασσινό
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πλένουμε και κόβουμε στη μέση τις πατάτες. Τις απλώνουμε σε ένα ταψί και κόβουμε στη μέση το λεμόνι, το μανταρίνι και το πορτοκάλι και τα βάζουμε στο ταψί μας χωρίς να τα στύψουμε. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα βοτάνια μας. Σε ένα ποτήρι νερό διαλύουμε τον τοματοπολτό, το ρίχνουμε στο ταψί και ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα μας. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για μία ώρα περίπου. Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι από την Εύα Παρακεντάκη