ΠΕΝΝΕΣ ΑΡΑΜΠΙΑΤΑ - Γκρέκα
ΠΕΝΝΕΣ ΑΡΑΜΠΙΑΤΑ

ΠΕΝΝΕΣ ΑΡΑΜΠΙΑΤΑ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10'
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 15'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 5

Υλικά

200 γρ. πέννες

1 πιπερίτσα τσίλι

1 σκελίδα σκόρδο

1 κρεμμύδι

250 γραμμάρια

Ψιλοκομμένες τομάτες Γκρέκα

1 κουταλιά πολτός τομάτας Γκρέκα

2 κουταλιές ελαιόλαδο

5 φετες μπέικον

Μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι παρμεζάνα ή πεκορίνο


Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπερίτσα.

Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το μπέικον.

Σε βαθύ τηγάνι, ροδίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μπέικον και προσθέτουμε το τσίλι.

Στη συνέχεια προστίθενται οι ψιλοκομμένες τομάτες και ο πολτός τομάτας.

Ρίχνουμε, αλάτι και πιπέρι, αφήνουμε να σιγοβράσει για 40 λεπτά.

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Ένα με δύο λεπτά πριν, προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας στο τηγάνι με τη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά για να δέσουν και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Τέλος, σερβίρουμε με άφθονο τριμμένο τυρί {προαιρετικά}.

Καλή Απόλαυση!