1/2 κιλό πέννες
2 κόκκινες καυτερές πιπεριές
400 γρ. ψιλοκομμένες τομάτες Γκρέκα
4 σκελίδες σκόρδο
1/2 κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1/4 φλιτζανιού ελιές καλαμάτας χωρίς κουκούτσια κομμένες σε ροδέλες
1/2 κουτάλι ζάχαρη
Λίγα φύλλα από φρέσκο βασιλικό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Προαιρετικά 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί Παρμεζάνα
Βάζουμε σε ένα τηγάνι τα κρεμμύδια με λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτουμε τις καυτερές κόκκινες πιπεριές και το σκόρδο και τα αφήνουμε στη φωτιά για 1-2 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες Γκρέκα με το χυμό τους μαζί με λίγο αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε τα υλικά για 10 λεπτά στη φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Κόβουμε τις ελιές σε ροδέλες και τις προσθέτουμε στη σάλτσα λίγο πριν την κατεβάσουμε από τη φωτιά. Βράζουμε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Σε ένα μεγάλο σκεύος βάζουμε τις πέννες όπως είναι ζεστές και ρίχνουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά μέχρι να δέσουν τα υλικά.
Γαρνίρουμε με φύλλα από βασιλικό και με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προαιρετικά, μπορούμε να σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.