ΠΙΤΣΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ - Γκρέκα
ΠΙΤΣΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

ΠΙΤΣΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 120'
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 45'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 2

Υλικά

Για τη ζύμη: 400γρ. αλεύρι

1κ.γλ. αλάτι

10γρ. νωπή μαγιά

2-3κ.σ. ελαιόλαδο

250ml χλιαρό νερό

Για τη γέμιση:

350γρ. μοτσαρέλα

2/3 φλ. ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτα Γκρέκα

10-12 ελιές χωρίς κουκούτσι

Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό.

Προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας αλεύρι, και ανακατεύουμε σιγά – σιγά.

Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα ώστε να φουσκώσει.

Στη συνέχεια κοσκινίζουμε το αλέυρι με το αλάτι σε ένα άλλο μπολ.

Κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα από την μαγιά.

Προσθέτουμε λάδι και νερό ρίχνουμε το αλέυρι από το πλαϊ στο κέντρο.

Ζυμώνουμε, το ζυμάρι δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια σας, αν κολλάει ρίξτε ελάχιστο νερό.

Κάνουμε μια μπάλα με το ζυμάρι, σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Όταν είναι έτοιμο, ανοίγουμε φύλλο για πίτσα και απλώνουμε σε ένα ταψί.

Στη συνέχεια απλώνεται ο ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτας Γκρέκα, και τοποθετούμε τη μοτσαρέλα, αφού την κόψουμε σε κομμάτια.

Προσθέτουμε τις ελιές από πάνω.

Τέλος, προσθέτουμε αλάτι και πιπερι και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Καλή Επιτυχία!