Υλικά για ζύμη
180ml χλιαρό νερό
25γρ. νωπή μαγιά
4γρ. καστανή ζάχαρη
310γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1 πρέζα αλάτι
Καλαμποκαλευρο για το άνοιγμα της ζύμης
Υλικά για σάλτσα
100γρ. Polpa Γκρέκα
Αλάτι - Πιπέρι
Θυμάρι
Σκόνη σκόρδου
Ελαιόλαδο
Υλικά για το γαρνίρισμα
80γρ.cheddar
80γρ. μοτσαρέλα
Καραμελωμενα κρεμμύδια
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό με τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε να διαλυθεί εντελώς. Προσθέτουμε 100γρ. αλεύρι ανακατεύουμε και αφήνουμε σκεπασμένο για 15'.
Αφού έχει περάσει ο χρόνος προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι με το αλάτι. Σε αλευρωμενο πάγκο ζυμώνουμε το ζυμάρι μας να είναι μαλακό.
Μεταφέρουμε τη ζύμη μας σε ένα μπολ σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 1 ώρα στην άκρη να φουσκώσει.
Παράλληλα σε ένα μπολ βάζουμε την λεπτοτριμμένη ψίχα τομάτας, το αλάτι, πιπέρι, σκόνη σκόρδου,το θυμάρι και τέλος λίγο ελαιόλαδο. Δεν χρειάζεται μαγείρεμα είναι έτοιμη να απλωθεί στο ζυμάρι μας.
Ανοίγουμε τη ζύμη μας με τα χέρια σε ορθογώνιο ταψί πάνω σε καλαμποκαλευρο. Παράλληλα έχουμε ανάψει το φούρνο μας στους 250°C να προθερμαινεται.
Αφού ανοίξουμε το ζυμάρι, απλώνουμε τη σάλτσα μας και βάζουμε στον φούρνο για 8' .
Τη βγάζουμε και βάζουμε τα τυριά και τα καραμελωμενα κρεμμύδια.
Ψήνουμε για άλλα 8-10' μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η πίτσα μας και να είναι τραγανή.
Καλή σας απόλαυση!
Η συνταγή είναι από την Τόνια Τουγσούζογλου Mrs Olive Spoon