1 πακέτο βίδες
1 κουτάκι ψιλοκομμένες τομάτες Γκρέκα
1 κρεμμύδι
2 κ.σ. δυόσμο φρέσκο
4 κ.σ. κάπαρη
1 φλιτζάνι ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
1 σκ. σκόρδο
1 πράσινη πιπεριά κέρατο
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
Φέτα (προαιρετικά)
1κ.γ. βασιλικό ξερό
6 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 3-4 λεπτά , προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και τις πιπεριές κομμένες ροδέλα. Τσιγαρίζουμε 2-3 λεπτά και ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες Γκρέκα, φρέσκο δυόσμο και ξερό βασιλικό. Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και βράζουμε τη σάλτσα μας σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά. Αφού είναι έτοιμη η σάλτσα τα τελευταία 2-3 λεπτά προσθέτουμε ελιές και κάπαρη.
Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά μας. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό, μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι και ρίχνουμε τις βίδες. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τους βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και τα αφήνουμε στην άκρη. Σερβίρουμε με φέτα ή κάποιο φυτικό τυρί ή ακόμα και σκέτα!
Η συνταγή είναι από την Εύα Παρακεντάκη