ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ KΑΣΤΑΝΑ - Γκρέκα
ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ KΑΣΤΑΝΑ

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ KΑΣΤΑΝΑ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20'
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 180'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4

Υλικά

300-400 γρ. ρεβίθια ξερά

300 γρ. κάστανα (ζυγισμένα νωπά με το κέλυφος)

400 γρ. τριφτή τομάτα Γκρέκα

30 γρ. πελτέ τομάτας Γκρέκα

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο στον πολυκόφτη

1 σκ. σκόρδου πολτοποιημένη

2 φύλλα δάφνης

1 κ.γ. φρέσκο δεντρολίβανο

70 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά

αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Μουλιάζετε τα ρεβίθια αποβραδίς.

Σε κατσαρόλα βάζετε τα ρεβίθια να βράσουν στο νερό που μούλιασαν, προσθέτοντας επιπλέον μισό λίτρο νερό και μια κουταλιά σούπας αλάτι. Θα τα αφήσετε να σιγοβράσουν για 2 ώρες περίπου.

Βράζετε τα κάστανα & τα καθαρίζετε.

Σε κατσαρολάκι βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το πολτοποιημένο σκόρδο και τη δάφνη με το δεντρολίβανο να βγάλουν τ’ αρώματά τους.

Μετά από 5 λεπτά προσθέτετε την τριφτή τομάτα, τον τοματοπολτό και αλατοπίπερο και ανακατεύετε.

Σε ένα ταψί ήρίχνετε τα ρεβίθια με το νερό που περίσσεψε και τη σάλτσα. Ανακατεύετε και βάζετε μέσα στο φούρνο για 30’ χωρίς τα κάστανα.

Προσθέτετε τα κάστανα και ψήνετε άλλη μισή ώρα.



Καλή σας απόλαυση!



Η συνταγή είναι από τον Δημήτρη Παπαζυμούρη - Cucina Caruso