Για τα ρολά μελιτζάνας:
1 μεγάλη μελιτζάνα
400γρ. Polpa Γκρέκα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κύβος
5 γρ. κορν φλάουρ
3 κ.σ. ελαιόλαδο
125 γρ. μοτσαρέλα
30 γρ. παρμεζάνα
Για το λάδι βασιλικού:
1 ματσάκι βασιλικό
1/2 φλυτζάνι ηλιέλαιο
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
Μπλανσάρετε τον βασιλικό σε βραστό νερό για 10 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια τοποθετήστε τον σε παγωμένο νερό για να διακοπεί η διαδικασία μαγειρέματος.
Πολτοποιήστε τον βασιλικό μαζί με το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο στο μούλτι και στη συνέχεια στραγγίξτε χρησιμοποιώντας ένα υφασμάτινο τουλουπάνι ή μία σίτα. Αφήστε το λάδι βασιλικού στην άκρη.
Για τη σάλτσα, ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε την ψίχα τομάτας Polpa και μαγειρέψτε για 5 λεπτά ακόμη. Θρυμματίστε τον ζωμό, προσθέστε ρίγανη, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Σιγομαγειρέψτε για 5 λεπτά.
Ανακατέψτε το κορν φλάουρ με μία κουταλιά της σούπας νερό και προσθέστε το στη σάλτσα. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφήστε να μαγειρευτεί η σάλτσα έως ότου "δέσει".
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
Σε ένα τηγάνι ρίξτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Κόψτε τις μελιτζάνες σε λεπτές, μακρόστενες φέτες και προσθέστε μπαχαρικά από τις 2 πλευρές. Τσιγαρίστε τις μελιτζάνες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα. Τοποθετήστε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Βάλτε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί, απλώτε μία κουταλιά της σούπας από τη σάλτσα τομάτας που ετοιμάσατε και 10 γρ. μοτσαρέλα. Τυλίξτε σφιχτά σε ρολό και απλώστε τριμμένη παρμεζάνα και λάδι βασιλικού. Επαναλάβετε το ίδιο για όλες τις μελιτζάνες.
Απλώστε πάνω από τα ρολά τη σάλτσα τομάτας που έχει περισσέψει και την υπόλοιπη μοτσαρέλα.
Ψήστε για 15 - 20 λεπτά.
Καλή σας απόλαυση!