1 ποτήρι του νερού κιμά σόγιας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 καρότο τριμμένο
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού πολτός τομάτας Γκρέκα
2 κ.σ. σόγια σως
3 κ.σ. κρασί
100 γρ. καλαμπόκι βραστό (κονσέρβα)
Μπαχάρι τριμμένο
Ζωμός λαχανικών
Αλάτι, πιπέρι
1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Βράζουμε 3 ποτήρια νερό και προσθέτουμε 1 ποτήρι κιμά σόγιας.
Όταν πάρει βράση την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε για 10 λεπτά.
Σουρώνουμε, ξεπλένουμε καλά και στύβουμε τον κιμά σόγιας πολύ καλά.
Σε ένα φαρδύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τον κιμά σόγιας και ανακατεύουμε για λίγη ώρα.
Σβήνουμε με τη σόγια σως και με το κρασί και προστίθεται η ρίγανη, ο τοματοπολτός το καρότο, μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.
Επίσης προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών.
Σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούν όλα τα υλικά.
Για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα, αφήνετε το φαγητό να μείνει με λίγη σάλτσα.
Χρησιμοποιείται σαν γαρνίρισμα σε ζυμαρικά ή ρύζι.