ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΑΛΑ ΓΚΡΕΚΑ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 60'
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 30'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4

Υλικά

500 γρ. κιμά
2 σκελίδες σκόρδο
4 φέτες µπαγιάτικο ψωµί
1 κ.σ ελαιόλαδο,
½ κτ. γλ. σκόνη κύµινο,
Αλάτι, πιπέρι,
κόκκινο κρασί,
λάδι για το τηγάνισµα.


Για τη σάλτσα ντοµάτας

1 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
1 σκελίδα σκόρδο
4 κ.σ ελαιόλαδο
600γρ. Ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ΓΚΡΕΚΑ
1 κ.σ Τοματοπολτό Γκρέκα
1 κ.γλ ζάχαρη,
1 κ.γλ κύµινο,
2 κ.σ. ψιλοκοµµένο µαϊντανό,
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Τεμαχίζουμε το ψωμί και το βάζουμε σε ένα μπολ. Το μουσκεύουμε με το κρασί και ύστερα το στύβουμε ελαφρά.
Ζυµώνουμε καλά τον κιµά µε το ψωµί, το ελαιόλαδο, το κύµινο, το σκόρδο και προσθέτουμε αλατοπίπερο και πλάθουμε κυλινδρικά σουτζουκάκια.
Τα βάζουμε σε µια πιατέλα και τα κρατάμε στο ψυγείο σκεπασµένα µε πλαστική µεµβράνη για ½ ώρα.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τα τηγανίζουμε µέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Ετοιµάζουμε τη σάλτσα τοµάτας:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε µια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεµµύδι και το σκόρδο.
Ρίχνουμε µέσα τον ελφρά συμπυκνωμένο χυμό και τον τοματοπολτό Γκρέκα, ανακατεύουμε ρίχνοντας µέσα το µαϊντανό, το κύµινο, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε µέτρια φωτιά για να δέσει, για 15-20 περίπου λεπτά.
Βάζουμε µέσα τα σουτζουκάκια και τα αφήνουμε να βράσουν µέσα στη σάλτσα, για 10 περίπου λεπτά, γυρίζοντάς τα προσεχτικά µια φορά.

Μπορούμε να τα συνοδέψουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας.