ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15'
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 40'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4

Υλικά

500 γρ σπαγγέτι
4 μελιτζάνες τσακώνικες
2 κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. γεμάτη Πολτό τομάτας ΓΚΡΕΚΑ
5 μεγάλες ώριμες τομάτες τριμμένες
1 κ.σ. ρίγανη ξερή
1/2 κ.σ. βασιλικό ξερό
1 φύλλο δάφνης
1 κ.γλ. κοφτό κανέλα
Φέτα τριμμένη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες. Τις κόβουμε σε κύβους 2-3 εκατοστών. Τις τοποθετούμε σε λαδόκολλα. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις αλατίζουμε. Ψήνουμε στους 240*-250* στις αντιστάσεις για περίπου 20', μέχρι στην ουσία να είναι έτοιμες, μαγειρεμένες.

Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι. Έπειτα από 5 λεπτά ρίχνουμε και το σκόρδο, γιατί καίγεται πολύ πιο εύκολα. Μόλις σοταριστεί το κρεμμύδι ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει, μέχρι αυτό να εξατμιστεί. Με τον τρόπο αυτό "σβήνουμε" το κρεμμύδι και το κάνουμε πολύ πιο ελαφρύ.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πολτό τομάτας ΓΚΡΕΚΑ, ανακατεύουμε να λιώσει κι έπειτα ρίχνουμε τις τριμμένες τομάτες και όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά και μυρωδικά.

Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει και στα 5 λεπτά, προσθέτουμε τις προψημένες μελιτζάνες, αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζουμε το βρασμό μέχρι να πήξει η σάλτσα.